On niin ihana seurata allergialapsen allergioiden hellittäessä sitä, minkälaisia elämyksiä aivan tavalliset asiat voivat tuoda. Ovat ne elämyksiä muillekin, mutta entäs sitten, kun jokin kielletty asia muuttuu luvalliseksi ja asiaan liittyy muutakin jännää.

Eilen tehtiin mehua viinimarjoista ja tämä oli ensimmäinen kerta, kun myös pienempi pojista sai juoda sitä. Toki edellisvuonna tehtiin mehua mustikoista ja vadelmista hänellekin, mutta aina välillä oli maijallisia, joihin ei voinut sekaantua. Nyt sitten sitä uutta mehumakua maisteltiin huulet pellemaalauksena punaisina. :) Se oli kuulemma älyttömän hyvää. Ja parasta oli, että melkein ensimmäisistä keitetyistä mehuista sai ne ensimmäiset lasilliset yhdessä isonveljen kanssa.

Tilanteen hauskuutta ja erilaisuutta lisäsi, että mehu keitetiin ulkona kaasun avulla. Olihan siinä vahtimista, ettei pojat tai eläimet menneet polttamaan itseään, mutta elämystä se lisäsi paljonkin. Suosittelen ulkokeittelyä, eipä ollut sisällä sitten niin tuhottoman kuuma. VAIN melkein 30 astetta hellepäivän iltana. :)