Tässä viime aikoina on tavallistakin enemmän pyörinyt mielessä se, että mitkä lelut kannattaa ostaa ja mitkä jättää kauppoihin. Ehkä suurin syy tähän on isompi poika, joka saa nyt viikkorahaa ja siis käyttää sen itse.

Viikkoraha sinällään on jännä juttu. Kyllä minusta vanhempien pitää aika tarkasti katsoa, ettei sitä pelkkään hölynpölyyn tuhlata. Pitäisi heti alusta lähtien ainakin käsittää säästäminen ja eri tavaroiden arvo. Nyt auttaa, että laskutaitoa on jo pojalla itselläänkin, mutta onhan se silti melkoinen soppa välillä. Kiellän välillä ihan suoraan, että tuota et muuten osta. Miksi turhaan, kun ei sillä sitten mitään tekisi seuraavana päivänä tai se jokin olisi heti rikki.

Siinäpä päästiin ongelman ytimeen. Kestäminen on vähän kaksijakoinen juttu. Lelun pitää kestää mielenkiintoisena ja sillä pitää pystyä tekemään jotain pidempään. Samoin sen pitää kestää käytössä, ettei heti mene rikki. Kaksi aika pahaa vaatimusta, koska eipä nämä normaalit lelut usein niitä molempia täytä. On pikkuista robottia, pilailujuttua, ties minkälaisia mitäkin...

Tällä hetkellä olen aivan erityisen tyytyväinen edelliseen viikkorahojen käyttökohteeseen. Dominopalikoita noin 450 kpl ja siihen vähän erikoisvimpaimia lisäksi. Palikat ovat vain muovia, mikä on miinus. Kyllä puiset jotenkin olisi parempi ajatus, mutta satsi maksoi vain 13,50. Eilinen sadepäivä meni kevyesti tämän ostoksen parissa ja sitä tullaan selvästi käyttämään vielä monet monituiset kerrat. Hieno juttu.

Lisäksi lupasin, että hienoimmat rakennelmat pääsee nettiin. :) Siispä ensimmäinen on jo tuossa sivupalkissa. Ja ajattelin itsekin ajatella näitä lelu ostoksia ja parhaita ja ehkä huonoimpiakin lelukokemuksia täällä blogissa.